Öttusa: javában zajlik az ELIT- kvalifikáció

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület folytatja a versenyszezont, ezúttal az utánpótláskorúak ELIT-kvalifikációs versenyére került sor Hódmezővásárhelyen. A több száz fős mezőnyben jól szerepeltek a csepeliek és több dobogós hely mellett értékes helyezésekkel kvalifikálták magukat az október 23-án esedékes ELIT Fináléra.

Hódmezővásárhelyen a Hód-Triatlon és Öttusa SE rendezésében közel négyszáz gyerek részvételével zajlott le október 1-jén és 2-án a kéttusa országos bajnokság. A sportolóknak –soraikban a csepeliekkel- ez volt az utolsó lehetőségük arra, hogy kvalifikálják magukat az október végi ELIT Bajnokságra.

Az U10-től egészen az U14-es korosztályig bezárólag egyéniben és csapatban is rajthoz álltak a lányok és fiúk, amiről Kora Dani edzőnk számolt be:

– A korosztály utolsó kvalifikációs versenyén jól teljesíttetek a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolói egyéniben és váltóban is szép eredmények születtek, előbbiben aranyat és bronzot, utóbbiban ezüstöt is sikerült nyernünk, váltóban pedig ugyancsak egy ezüstmedál boldog tulajdonosai lettünk. Ezen kívül több ELIT (azaz 1-12.) helyezést is szereztünk, amellyel többen is biztosították helyüket a fináléban. Egyéniben két sportolónk (+1 tartalék), váltóban pedig három (+1 tartalék) egységünk képviseli majd Csepelt október végén a Margitszigeten. Elégedettek lehetünk, mert a betegségek tizedelte együttesünk a megszokottól eltérően kisebb létszámmal állhatott rendelkezésre, ennek ellenére szépen teljesítettünk.

Október 6-án és 7-én rendezik a háromtusa OB-t Törökbálinton, ahol további ELIT- kvalifikációkra is számíthatunk majd csepeli részről. Egyéniben két versenyzőnk áll rajthoz, míg váltóban egy Ifi A és egy Junior korosztályú egység is indulhat majd. Pénteken az U15-ösök állnak rajthoz váltóban, akik ugyancsak ott harcolhatják ki a fináléban való részvételt.

Az ELIT döntő október 23-án lesz a Margitszigeten.

 

Forrás:Csepel Öttusa Média
Fotók: Magyar Öttusa Szövetség

Öttusa: javában zajlik az ELIT- kvalifikáció