Őszi napsütésben futott Csepel apraja-nagyja

Az időjárásnak is hála szeptember 18-án sikeresen lezajlott a 37. Fut a Csepel Futóverseny, Sportágválasztó és Családi Nap. Csepel legnagyobb szabadtéri sportrendezvénye ezúttal is ezreket vonzott  a Csepel Pláza parkolójába és annak környékére, ahol ismét sikerült egy színvonalas, szinte minden igényt kielégítő rendezvényt tető alá hozni. A csepeli önkormányzat, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület valamint a Csepeli Testnevelő Közösség közös rendezvényén ezúttal is minden korosztály megtalálhatta  a magának leginkább tetsző szabadidős tevékenységet, a sportágválasztón pedig ismét sokan tették próbára tudásukat, és többen is megtalálták leendő sportegyesületüket.

 

Szerencsére az esős időjárás alaposan kitombolta magát szombat este, így vasárnap reggelre minden felhő elvonult a 37. alkalommal megrendezett Fut a Csepel Futóverseny, Sportágválasztó és Családi Nap programjának kezdetére. Csepel legnagyobb szabadtéri sporteseménye ismét ezreket mozgatott meg.

A szervezők kérése meghallgattatott és verőfényes napsütésre ébredt a kerület szeptember 18-án, s a Csepel Pláza parkolójában már reggel 6 óra után pár perccel szorgos kezek dolgoztak azon, hogy minden összeálljon a program kezdetére.

Nyolc órára már helyükön álltak a sátrak, és azokat nyomban be is lakták a csepeli sport és szabadidő egyesületek, akiknek képviselői mindannyian készültek valamilyen érdekességgel a leendő érdeklődők számára.

A futamokat megelőző bemelegítésekről több csapat is gondoskodott: meg lehetett mozgatni az izmokat akrobatikus rock&rollra, zumbára, sőt mi több curves-re is, a futamok közben pedig bemutatkoztak a színpadon a birkózás, a kick-box, a kung-fu, a ritmikus gimnasztika, a capoera és minden egyéb más mozgáskultúra képviselői is.

A futóversenyeken a korábbi évekhez hasonlóan idén is rengetegen álltak rajthoz, Morovik Attila alpolgármester startjelére ezrek vágtak neki a különböző távoknak. A támogatóknak hála a befutócsomagok mind a szomjúság-, mind az éhségérzetet csillapították, a futóversenyek legjobbjai pedig ezúttal sem maradtak jutalom nélkül. A sportágválasztó népszerűségi listája ezúttal is bőségesnek bizonyult: nagy tetszést aratott a Csepel Öttusa akadálypályája, a Csepel Lövész Egylet lövő-gyakorlatai, a Csepeli Birkózó Club bemutatói, a Törő Sport Egyesület által biztosított tenisz gyakorlás, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület medencés kitelepülése, a Csepel Futball Club egyedülálló relikviái, a Csepel DSE kézilabdakurzusa, a Pizza King Csepel Futsal dekázó versenye, a Csepeli Vívó Egyesület gyakorlópályája, a CSEFUSZ lelkes aktivistái, a lovas íjászok bemutatói, továbbá minden egyes kitelepülő egyesület testmozgásra invitáló tevékenysége.

Az előzetes összegzések alapján a Fut a Csepel 2016-ban is maradéktalanul elérte célját: a Csepeli Önkormányzat a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület valamint a Csepeli Testnevelő Közösség által szervezett esemény ezúttal is megmutatta, hogy érdemes egy napfényes őszi vasárnap délelőttöt feláldozni egy ilyen programra, amelynek minden korosztály a nyertese lehet, aki Csepelen mozgásra, aktív kikapcsolódásra vágyik.

 

I. korcsoport           II. korcsoport                 III. korcsoport                           IV. korcsoport
Ált. Isk 1. és 2. osztály  Ált. Isk 3. és 4. osztály  Ált. Isk 5. és 6. osztály  Ált. Isk 7. és 8. osztály  Abszolut

Lány                       Lány                            Lány                                    Lány                              Női
1. Szaruszló Dóra       1. Sziráki Fanni           1. Babinyecz Anna        1. Horváth Karol         1. Horváth Karol
2. Dévad Bogi            2. Mikálka Cintia         2. Kajdócsih kira          2. Szekeres Tamara   2. Szekeres Tamara
3. Örvendi Rebeka   3. Galsi Laura                3. Bacsó Boglár            3. Percze Fanni           3. Babinyecz Anna

Fiú                                  Fiú                                   Fiú
1. Majer Botond          1. Holba Zsombor      1. Páczai dávid 1.           1. Kedves Roland
2. Chioreom Kevin     2. Pintér Richárd       2. Holba Dániel, Pataki Gergő  2. Ványi Tamás
3. Sikosd Levente       3. Csontó Levente      3. Temesvári Gergő     3. Horváth Zsolt

Forrás: Csepel Öttusa Média
Őszi napsütésben futott Csepel apraja-nagyja