Medencetisztítás, parkrendezés, tavaszi nagytakarítás – májusban megújulva várja vendégeit a Csepeli Strandfürdő

A Csepeli Strandfürdő a nyári előkészítő munkálatok miatt április 11-től április 29-ig zárva tart, nyitás májusban. A Városgazda Zrt. munkatársai a tavaszi hónapokban a strand megújításán dolgoznak, hogy a májusi nyitásra megfelelő környezetben tudják fogadni a strandolni vágyó vendégeket.

Bár néhány hétig nem fogad látogatókat a strand, mégis van nyüzsgés a területen, ugyanis az előkészítő munkálatok már javában zajlanak.

Véget ért a hideg téli időszak. Április 11-től megkezdődnek a munkák a strandon. Bontják a sátrat, ami 5 napig tart, ekkor történik a ponyva tisztítása és kezelése is.

Márciustól folyamatosan zajlanak az általános előkészítő feladatok, amit a Zöldterület fenntartási Osztály szakemberei végeznek. A munkát a lomtalanítással kezdik, rendet raknak a teljes strandterületen, az épületekben, a gépházakban és elvégzik a fürdő parkjának kertészeti felkészítő munkáit is.

Az előkészítő feladatok után, a Városgazda az ÁNTSZ-szel közösen, biztonsági szemlét tart. A szemlén a nyári vendégek által bejárható teljes fürdőterületet számba veszik a szakemberek. Felmérik a baleseti forrásokat, és intézkednek azok megszüntetéséről. Áttekintik a szükséges beruházásokat, felújítandó területeket.

Áprilisban elkezdődnek a karbantartási munkák. A Városgazda Zrt. Műszaki és Karbantartási Osztályának a szakemberei végzik az öltözők tisztasági festését, a zuhanyzók, a termál medence, az élmény, úszó és gyermekmedence burkolatának javítását és teljes fugázását. A nyári szezon előtt a kerítést, a kerti padokat és a hulladékgyűjtő edényeket is lefestik.

Nyitás előtt egy hónappal a biztonsági intézkedésre is kellő figyelmet fordítanak a szakemberek, felülvizsgálják az aknafedőket, az öntözőrendszert, a teljes csatornahálózatot. Új klórszivattyút és szennyvízszivattyút szerelnek fel. Ellenőrzik a térvilágítást, az orvosi és mentő felszereléseket. A medencék karbantartására is nagy hangsúlyt fektetnek, először szárazon majd vízzel feltöltve mérik fel az élményfürdő berendezéseinek állapotát.

Ahhoz, hogy a csúszda biztonságos és használható legyen, le kell vizsgáznia. A vizsgáztatás során a csúszó felületek vizsgálata, a tartó szerkezetek statikai vizsgálata, és a csúszda éles – vizes – próbaüzeme történik meg.

A munkafolyamatokról, a nyitásról és a jegyárakról időben és folyamatosan tájékoztatjuk Kedves Vendégeinket! A Csepeli Strandfürdővel kapcsolatos információkat megtalálhatják a www.varosgazda.eu, a www.csepel.hu, a Csepeli Strandfürdő és a csepel.hu Facebook oldalán.

A Csepeli Strandfürdő munkatársai májustól szeretettel várják a strandolni vágyókat!