Junior EB: Simon Sarolta Európa-bajnok Drzonkówban!

Újabb örömteli hírt oszthatunk meg mindenkivel: a Lengyelországban zajló Junior öttusa Európa-bajnokság nyitó napján a leány váltók mezőnyében Boros Alexandra és a csepeli Simon Sarolta óriásit hajrázva elhódította a kontinens bajnoki címét!

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolója „beugróként” vizsgázott jelesre, ugyanis az eredetileg kijelölt Ormándi Rebeka sérülés miatt nem tudta vállalni a váltóversenyt, így Kállai Ákos szövetségi kapitány Simont jelölte versenyzésre és amint látható a lehető legjobb megoldást választotta!

 

Az alábbiakban a Csepel Öttusa Média sajtóközleményét olvashatják:

Junior EB: Simon Sarolta Európa-bajnok Drzonkówban!

Újabb remek hírről számolhatunk be: a Lengyelországban zajló öttusa Junior Európa-bajnokság első napján Simon Sarolta, Boros Alexandrával párban elhódította a kontinens korosztályos bajnoki címét a leányváltó mezőnyében.

Boros Alexandra eredetileg Ormándi Rebekával párban indult volna a megmérettetésem, de mivel utóbbi versenyző derékfájdalmai miatt kénytelen volt lemondani a szereplést, Kállai Ákos szövetségi kapitány így a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület versenyzőjét jelölte helyette. (mint látjuk a legjobbra esett a választása Saci személyében – a szerkesztő)

A nyolc párost felvonultató mezőnyben 22 győzelemmel a magyar lányok a negyedik helyen indítottak vívásban, majd az úszásban hetedikként értek célba. A lovagló szám közepesen sikerült (254 pont és negyedik hely), viszont a kombinációban kiválóan hajráztak és le tudták dolgoznia jelentős hátrányukat, ami Európa-bajnoki címet jelentett számukra.

Kállai Ákos így nyilatkozott a versenyt követően az utanpotlassport.hu-nak:

„Egészen az utolsó számig hullámzóan teljesítettek a lányok. Mindenütt elkövettek valamilyen hibát, amellyel ugyan nem estek ki a versenyből, de nem is kerültek közel a tűzhöz. Csakhogy a többi csapat is rontott, az olaszok például a lovaglásban szálltak el, a fehéroroszok pedig igen gyengén lőttek, közben mi elhittük, hogy a jó teljesítménnyel az érem is elérhető. A verseny után Saci extázisban emlegette, te jó ég, negyven másodpercet dolgoztunk le. Egészen pontosan negyvenegyet… Látható, hogy erősödünk a korosztályban, s szinte bármilyen szituációra tudunk reagálni. Ahogyan az Európa-bajnokság előtt beszélgettünk: most csapatban is sikerült aranyos emlékeket szereznünk.”

A két -immár Európa-bajnok- sportolóra egyéniben és csapatban is fontos feladat vár még a Lengyelországi viadalon.

JUNIOR ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DRZONKÓW (LENGYELORSZÁG)

Leányváltó: 1. Boros Alexandra, Simon Sarolta 1342 pont (vívás: 216, úszás: 310, lovaglás: 254, kombinált: 562), 2. Volha Szilkina, Mihalina Hrinkevic (fehéroroszok) 1340 (242, 314, 265, 519), 3. Darija Gribova, Alena Popova (oroszok) 1334 (193, 320, 281, 540).

Csepel Öttusa Média

Forrás: utanpotlassport.hu

Junior EB: Simon Sarolta Európa-bajnok Drzonkówban!