Csepel öttusa: Törökbálintról is kvalifikáltunk az ELIT- fináléra

Egyesületünk újabb versenyzőket delegált az elmúlt héten az október végén esedékes ELIT bajnokság fináléjába. A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület így népes létszámmal képviselheti majd a kerületet és a kék-piros színeket az egyik legnagyobb országos utánpótlás rendezvényen.

Október 6-án és 7-én Törökbálint adott otthont a két és háromtusa egyéni illetve váltó országos bajnokságnak. A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület a terveknek megfelelően az érmes helyezések mellett onnan is kvalifikált versenyzőket az ELIT- bajnokság döntőjére.

Az U15-től a felnőtt korosztályig bezárólag minden korosztály képviseltette magát, de számunkra a legfontosabb az volt, hogy növelni tudjuk a csepeli létszámot az október végi ELIT-fináléra.

Kora Dani edzőnk értékelése: – Született egyéni és váltó kvalifikációnk is, így azt mondhatom, hogy sikeresnek értékeljük a magunk mögött hagyott versenyt. U15-ös leány váltónk is finalista, azaz összesen egy egyéni és két váltóval növeltük részvételünket a Margitszigeten sorra kerülő döntőben. Váltóban különösen jól elkaptuk a fonalat, ugyanis az Ifi A korosztályban és a junioroknál is akadt figyelemreméltó teljesítmény. Előbbiben Pataki Balázs és Geier Dani kettőse szerepelt jól, utóbbi versenyző egy makacs lábsérülés miatt ráadásul több mint egy esztendőt volt kénytelen kihagyni, de amint az eredmény is mutatja, szépen helyrerázódott. A dobogó harmadik fokán végző srácok így igazán méltóképpen ünnepelték meg Dani visszatérését.

A junior fiú korosztályban Brázda Gábor és Mikó Domonkos veselkedett neki a feladatoknak és egészen a második helyig tornázták fel magukat, ami különösen annak tekintetében szép eredmény, hogy igazán megerőltető felkészülést velük nem végeztünk erre a megmérettetésre.

Összességében tehát ismét egy eredményes versenyen vagyunk túl, ami a megszerzett érmek mellett újabb csepeli finalistákat is eredményezett az ELIT kategória döntőjére, sportolóink igazán kitettek magukért – zárta az értékelést Dani.

Természetesen ezután sincs megállás, a héten Simon Saci, Mikó Domonkos és Brázda Gábor Nagyvázsonyban lovas táborban vesz részt, ahol a junior és a felnőtt versenyzők hagyományos, közös összetartáson csiszolják a négylábúakra szabott technikát. A nagyvázsonyi tréninggel Saciék számára tulajdonképpen már el is kezdődik a jövő évi versenyidőszakra való felkészülés…

Forrás: Csepel Öttusa Média