Junior EB: Simon Sarolta Európa-bajnok Drzonkówban!

Újabb örömteli hírt oszthatunk meg mindenkivel: a Lengyelországban zajló Junior öttusa Európa-bajnokság nyitó napján a leány váltók mezőnyében Boros Alexandra és a csepeli Simon Sarolta óriásit hajrázva elhódította a kontinens bajnoki címét!

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolója „beugróként” vizsgázott jelesre, ugyanis az eredetileg kijelölt Ormándi Rebeka sérülés miatt nem tudta vállalni a váltóversenyt, így Kállai Ákos szövetségi kapitány Simont jelölte versenyzésre és amint látható a lehető legjobb megoldást választotta!

Az alábbiakban a Csepel Öttusa Média sajtóközleményét olvashatják:

Újabb remek hírről számolhatunk be: a Lengyelországban zajló öttusa Junior Európa-bajnokság első napján Simon Sarolta, Boros Alexandrával párban elhódította a kontinens korosztályos bajnoki címét a leányváltó mezőnyében.

Boros Alexandra eredetileg Ormándi Rebekával párban indult volna a megmérettetésem, de mivel utóbbi versenyző derékfájdalmai miatt kénytelen volt lemondani a szereplést, Kállai Ákos szövetségi kapitány így a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület versenyzőjét jelölte helyette. (mint látjuk a legjobbra esett a választása Saci személyében – a szerkesztő)

A nyolc párost felvonultató mezőnyben 22 győzelemmel a magyar lányok a negyedik helyen indítottak vívásban, majd az úszásban hetedikként értek célba. A lovagló szám közepesen sikerült (254 pont és negyedik hely), viszont a kombinációban kiválóan hajráztak és le tudták dolgoznia jelentős hátrányukat, ami Európa-bajnoki címet jelentett számukra.

Kállai Ákos így nyilatkozott a versenyt követően az utanpotlassport.hu-nak:

„Egészen az utolsó számig hullámzóan teljesítettek a lányok. Mindenütt elkövettek valamilyen hibát, amellyel ugyan nem estek ki a versenyből, de nem is kerültek közel a tűzhöz. Csakhogy a többi csapat is rontott, az olaszok például a lovaglásban szálltak el, a fehéroroszok pedig igen gyengén lőttek, közben mi elhittük, hogy a jó teljesítménnyel az érem is elérhető. A verseny után Saci extázisban emlegette, te jó ég, negyven másodpercet dolgoztunk le. Egészen pontosan negyvenegyet… Látható, hogy erősödünk a korosztályban, s szinte bármilyen szituációra tudunk reagálni. Ahogyan az Európa-bajnokság előtt beszélgettünk: most csapatban is sikerült aranyos emlékeket szereznünk.”

A két -immár Európa-bajnok- sportolóra egyéniben és csapatban is fontos feladat vár még a Lengyelországi viadalon.

JUNIOR ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DRZONKÓW (LENGYELORSZÁG)

Leányváltó: 1. Boros Alexandra, Simon Sarolta 1342 pont (vívás: 216, úszás: 310, lovaglás: 254, kombinált: 562), 2. Volha Szilkina, Mihalina Hrinkevic (fehéroroszok) 1340 (242, 314, 265, 519), 3. Darija Gribova, Alena Popova (oroszok) 1334 (193, 320, 281, 540).

Csepel Öttusa Média

Forrás: utanpotlassport.hu

Junior EB: Simon Sarolta Európa-bajnok Drzonkówban!

CSEFUSZ: Szerencsét és sok futót hozott a 13-as szám

A Csepeli Futó Szabadidő és Életmód Egyesület (CSEFUSZ) 2016-ban a 13. alkalommal rendezte meg a Tiszta Duna-partért futóversenyét május 29-én a Csepeli Sport Szabadidő és Rendezvény Központban. A kitűnő időjárás és a hosszú ideje sikeres esemény idén is sokakat vonzott a kis-Duna partra, ahol a versenyen kívül is minden korosztály megtalálta a magának legjobban tetsző elfoglaltságot.

Az alábbiakban a Csepel Öttusa Média sajtóközleményét olvashatják:

Immáron 13. alkalommal került sor a CSEFUSZ (Csepeli Futó Szabadidő és Életmód Egyesület) szervezésében a Tiszta Duna-partért futóversenyre, amit korábban sajnos le kellett fújni, de ezúttal minden, még az időjárás is bőven kárpótolta azokat, akik ezt a programot választották május 29-én. A Csepeli Sport Szabadidő és Rendezvény Központba a nyárias időben több, mint ötszázan látogattak el, akiknek jó része próbára is tette magát a különböző távú futóversenyeken, egészen pontosan ovis, kis iskolás és kutyás futás szerepelt a programban, ahol 3, 7 és 10 km-es versenyeket rendeztek chipes időméréssel. A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület hagyományosan részese volt az eseménynek, ők ezúttal akadálypályájukkal és a lézeres lövészettel jöttek, de voltak lendületes Fitness programok, személyi edzői és életmód tanácsadás, népi játékok, kézműves foglalkozás, arcfestés, Kométa felvágottakat lehetett falatozni a búzacsira kedvelők pedig a Tonus kenyereit kóstolhatták meg.
A hagyományoknak megfelelően a futóversenyeket közös, zenés bemelegítés előzte meg, verseny közben pedig vízzel és limonádéval lehetett frissítenie magát a fáradó futóknak, akik végül befutó csomagot is kaptak teljesítményükért.
A különböző futótávokat teljesítő kicsik mézes kalács érmet kaptak, a nagyobbak hagyományos medálokkal és tárgyjutalmakkal, fitnesz bérletekkel gazdagodtak, a legszerencsésebbek pedig sétarepülést is nyertek, amit a Dunakanyar felett lehet majd megtenni.
A csepeli önkormányzat illetve a többi támogató segítségével megvalósított XIII. CSEFUSZ Tiszta Duna-partért futóverseny így remek hangulatban ért véget, és már többen is a jövő évi verseny dátumáról érdeklődtek, ami mindent elmond az esemény sikeréről.

Forrás: CSEFUSZ, Csepel Öttusa Média
Fotók: Laza Tamás

CSEFUSZ: Szerencsét és sok futót hozott a 13-as szám

Honvéd UVKSE

Utánpótlást nevelő klubunk 2009. szeptemberében alakult Honvéd-Pesterzsébet Vízilabda Klub néven azzal a céllal, hogy a Budapesti Honvéd Sportegyesület számára leendő bajnokokat neveljen. A céget 2010. februárjában jegyezték be közhasznú sportegyesületként, Csordás György elnökletével, akit 2012. szeptemberében Dömötör Attila váltott. A vezetőedző a kezdetektől Oravetz László.

Jelenleg VÍZILABDA, ÚSZÁS és MŰUGRÁS sportágakkal foglalkozunk. Edzéseink több helyszínen zajlanak, csapataink előre összeállított heti edzésrend alapján vesznek részt a foglalkozásokon. Életkor és sportág-fejlettségi szint alapján 10 úszó-, illetve vízilabda csapatunk van, melyek 2014. óta HONVÉD UVKSE, illetve HONVÉD Kölyökpóló Sportegyesület név alatt edzenek és vesznek részt versenyeken.

Edzőink Kőbányán két helyszínen (Kőér utca, Újhegyi Uszoda), Csepelen (strand és uszoda), a XI. kerületben (Sport11 Uszoda és Sportcentrum), a XIII. kerületben (Tüzér utca), a „MALÉV” Uszodában, valamint a Margitszigeten tartják foglalkozásaikat.

Népszerű nyári táborainkat Budapest több helyszínére, valamint vidéki városokba és külföldre szervezzük.

Tekintettel az intenzív edzésekre, a nálunk leigazolt játékosoknak iskolai kikérőt biztosítunk heti 2 testnevelés óra alól, illetve a versenyek, bajnokságok, sportorvosi vizsgálatok idejére.

2005-ös és fiatalabb korosztályból várjuk leendő új sportolók jelentkezését. A szintfelmérések helye és ideje honlapunkon, valamint a Kőér utca földszinti faliújságján is megtalálható.

Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy eredményes játékosokat adhassunk a magyar vízilabdasportnak, hogy a sportág kiemelkedő tagjai és csapatai ne maradjanak utánpótlás nélkül.

Még több információért látogassanak el a huvk.hu honlapra!

Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület

„A strandon is otthon vagyunk”

A Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület az 1946-ban alapított Csepeli Öttusa és Triatlon Sport Egyesület majd az 1912-ben létrehozott, egykori patinás egyesület, a Csepel Sport Club öttusa szakosztályának kései utódaként működik napjainkban. Az egyetemes öttusasport olyan világhírű csepeli versenyzőket tudhatott magáénak, mint a háromszoros olimpiai- és tízszeres világbajnok Balczó András, a kétszeres olimpiai bajnok Németh Ferenc, a világbajnok Maracskó Tibor, Villányi Zsigmond, Sárfalvi Béla, a kiváló mesteredző Benedek Ferenc, Földi László, vagy a későbbi generációkból Sárfalvi Péter, Dobi Lajos vagy Hanzély Ákos.

Csepel egyik legsikeresebb klubja 2003-ban Hanzély Ákos és Szegi Csaba munkájának köszönhetően újjászületett és az eredményes múlt szellemiségét átvéve ismét talpra állt. Az azóta eltelt években elsősorban az utánpótlás-nevelés valamint egy, a kor követelményeinek megfelelő klubmodell kidolgozása és létrehozása volt a vezetők célja, ami folyamatosan zajlik napjainkban is. A jelenleg Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület néven funkcionáló egyesület –ahogy a neve is mutatja- időközben úszó szakosztállyal is bővült és folyamatosan részt vesz Csepel sportéletének fejlesztésében. 2011 óta a csepeli önkormányzattal karöltve házigazdája a kerület legnagyobb szabadtéri futóversenyének a Fut a Csepel-szigetnek, közreműködik az iskolai úszásoktatásban és az iskolai sportrendezvények, diákolimpiák lebonyolításában is. A Csepeli Strandfürdő területén évek óta jelen vagyunk nyári táborainkkal, öttusa versenyeinkkel, és nem utolsósorban úszásoktató programjainkkal, minden korosztály számára, sőt tevékenységi körünk egy ideje kiegészült a vízi-mentő szakág bevonásával, ami további lehetőségeket nyújt a vízi sportok iránt érdeklődőknek. A Csepeli Tanuszodában és a csepeli strandon is igyekeztünk növelni a komfortzónát, utóbbi helyen télen és nyáron használható öltözőkonténerekkel illetve a táborozó gyerekek torna és pihenőhelyiségének kialakításával.

A versenysport területén is sokat léptünk előre, ma már több csepeli korosztályos válogatott versenyző küzd nemzeti színekben, közülük többen Európai- és világversenyeken is képviselik Magyarországot és Csepelt. Kitűzött céljainkkal kapcsolatban a folyamatos megvalósítás jelenti a legnagyobb kihívást, melyek között kiemelten szerepel a „Minden csepeli gyerek tanuljon meg úszni!” jelmondatunk megvalósítása, valamint a csepeli öttusa és tömegsportbázis bővítése, illetve a vízi életmentés Csepelen történő meghonosítása.

Várjuk minden öttusa, úszás és vízi életmentés iránt érdeklődő jelentkezését illetve a nyári táboraink iránt érdeklődőkét is, a részletekről honlapjainkon: http://csepelottusa.hu/, a http://www.csepeluszas.hu/, valamint a Csepel Öttusa és Csepel Úszás Facebook oldalán lehet tájékozódni.

Csepel Öttusa Média